КАНЕЛА кора 20гр.

КАНЕЛА кора 20гр.

Наличност: В наличност
1.00 лв.
Код на продукта: КАНЕЛА кора 20гр.

Бърз преглед

Действие:  Бялата канела притежава естествено цитотоксично действие. Известни цитотоксични препарати, които се използват при химиотерапия са например:  алкилиращи агенти (циклофосфамид, хлорамбуцил), Пуринови аналози (азатиоприн), антагонистите на фо...
+

Действие:  Бялата канела притежава естествено цитотоксично действие. Известни цитотоксични препарати, които се използват при химиотерапия са например:  алкилиращи агенти (циклофосфамид, хлорамбуцил), Пуринови аналози (азатиоприн), антагонистите на фолиевата киселина (метотрексат), Nitrogen mustard.
 

Бялата канела има също изразено противогъбично и противомикробно действие. 
 
За вътрешна употреба се използва при тонзилит / възпаление на сливиците /, треска, нарушено храносмилане / диария, разстройство /. Прекрасно средство и за гаргара при тонзилит / възпаление на сливиците /. 
За облекчаване на главоболие и махмурлук кората се пуши с помощта на лула. 
 
Външна употреба: Благодарение на цитотоксичното си действие бялата канела се използва при ревматизъм и артрит, като се приготвят на ванички за ръцете, краката или на цялото тяло. Има затоплящо действие. Вани или компреси се прилагат и при главоболие. 
 
Кората има естествено инсектицидно действие / против насекоми / и може да се поставя в текстилни торбички при храна или дрехи, за предпазване от насекоми.
 
Начин на употреба: 1 чаена лъжичка се вари в 600 мл вода за 10 минути. Оставя се похлупено за около 15 минути. Прецежда се. Получения извлек се използва за гаргара, компреси, ванички или се разпределя на 3 равни части и се пие със стайна температура преди хранене 3 пъти дневно.
 
За вана на цялото тяло при артрит и ревматизъм – направете извлек от 3 пълни супени лъжици кора по аналогичен начин. Прецедете и изсипете във водата за вана. Правете вана два-три пъти седмично в продължение на три месеца или до изчезване на симптомите.
 
Ако нямате възможност да правите вани направете маслен извлек от 50 гр кора заляти с 300 до 400 мл чист зехтин в малък емайлиран или стъклен съд, който се поставя в по-голям съд и се вари на водна баня в продължение на 30 минути. Оставя се да изстине, прецежда се и се изстисква хубаво. Полученото масло се втривав проблемните зони, до изчезване на симптомите. Има затоплящо действие. Ако затоплянето е силно, разредете извлека с още зехтин.
 
Предупреждения: Билката има предизвикващо менструация действие. Внимание! При бременност може да предизвика аборт. 

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.