ЛЕШНИК СУРОВ

ЛЕШНИК СУРОВ

Наличност: В наличност
25.00 лв.
Код на продукта: ЛЕШНИК СУРОВ 1 КГ.

Бърз преглед

Суровите лешници са силен антиоксидант, както и прекрасен  източник на Витамин Е.Редовната консумация на сурови лешници спомага за предотвратяване на сърдечносъдови заболявания и рак. Също така лешниците, имат високо съдържание на фолиева киселина, к...
+

Суровите лешници са силен антиоксидант, както и прекрасен  източник на Витамин Е.Редовната консумация на сурови лешници спомага за предотвратяване на сърдечносъдови заболявания и рак. Също така лешниците, имат високо съдържание на фолиева киселина, която спомага за умножаването на клетките.

Подобно на бадема и лешникът има богата история. Преди всичко лешници (ботанически) наричаме плодовете на дребното лешниково дърво Corylusavellana. То вирее във влажен и умерен климат. Смята се, че произлиза от Мала Азия, откъдето постепенно се разпространило по южното средиземноморие от Гърция към Италия и Франция, за да достигне Испания.

Лешниковото растение се отличава с  дълголетието, зимоустойчивостта, сенкоустойчивостта и декоративността.Консумацията на лешници се препоръчва като част от диетата на бременните, като разбира се, не трябва да се злоупотребява с приеманото количеството.

Хранителна стойност в 100 грама суровилешници:

Енергийност: 655.0kcal

Протеини: 15.4g

Мазнини: 63.5g

Въглехидрати: 5.8g

Фирби: 6.5g

1 КГ.

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.