Ябълка

Ябълка

Наличност: В наличност
8.00 лв.
Код на продукта: Ябълка 1000 гр.

Бърз преглед

Сушени ябълки от Кюстендил – градът, известен като ябълковата градина на България. Използват се няколко сорта ябълки – само пресни плодове - чиито аромати се смесват и допълват в превъзходен букет. Плодовете се измиват, почистват от семенните гнезда,...
+

Сушени ябълки от Кюстендил – градът, известен като ябълковата градина на България. Използват се няколко сорта ябълки – само пресни плодове - чиито аромати се смесват и допълват в превъзходен букет. Плодовете се измиват, почистват от семенните гнезда, нарязват се на тънки резенчета и се изсушават до получаването на светло жълт до златист цвят (варира според сорта).
Така се получава продукт с много висока хранителна плътност – отделя се единственото водата, а витамините и минералите се запазват, като концентрацията им е в пъти по-висока за едно и също количество сушен и съответно пресен плод. Ябълките са необелени – именно в кората им се съдържат повечето полезни вещества – витамин А и C, както и елементи като калций, калий, фосфор, фолиева киселина, желязо. Основният източник на фибри в ябълките идва от пектина – в храносмилателния тракт той се свързва с холестерола и забавя усвояването на глюкозата. По същество, пектинът е от водоразтворимия вид фибри – те действат регулиращо на процеса на храносмилане, особено когато той е ненормално ускорен и хранителните вещества не могат да се усвоят пълноценно (при диария).

100% натурални:

Без консерванти.
Без подсладители.
Без добавена захар.
Без добавена сол.
Без оцветители.
Без серен диоксид(SO2)

Съдържание:

Сушени ябълки.

Съхранявайте на сухо и проветриво място и температура до 20° С.

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.