Акация (Robinia pseudoacacia L.) - цвят

Акация (Robinia pseudoacacia L.) - цвят

Наличност: В наличност
1.80 лв.
Код на продукта: Акация - цвят

Бърз преглед

Акациите са род храсти и дървета от семейство Fabaceae. Техният произход е от Северна Америка. Акациите са описани за пръв път в Африка през далечната 1773 година.    Листата и кората на билката са отровни, но в някои случай помагат за лечение ...
+

Акациите са род храсти и дървета от семейство Fabaceae. Техният произход е от Северна Америка. Акациите са описани за пръв път в Африка през далечната 1773 година. 

 

Листата и кората на билката са отровни, но в някои случай помагат за лечение на висока киселинност, язви в стомаха и запек, но едиствено под строг лекарски контрол.

 

Цветовете на акацията, които може да срещнете и под наименованието бял салкъм, са бели и имат приятен аромат, а плодовете са плоски шушулки, които са подобни на тези на фасула. Акацията е разпространена в Европа от XVII век и е използвана за слабо лаксативно средство.

 

Основно действие:

  • отхрачващо
  • успокояващо
  • противоглистно
  • антибактериално
  • противогъбично

Използва се при възпаление на горните дихателни пътища, жлъчни и стомашночревни възпаления, невралгии, трахеобронхити, високо кръвно налягане, упорита кашлица и др.

 

Употреба: 2 с.л. цвят от бяла акация се вари в 500 мл.вода 3 мин. След 30 мин. се прецежда и се пие по 100 мл. 3-4 пъти на ден преди хранене.

 

Не е полезно билката да се пие без прекъсване повече от 2-3 седмици и е противопоказна за хора с бъбречни възпаления.

 

Разфасовка: 25 гр.

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.