МЕТЛА ЧЕРНА СТРЪК, зановец, гроздана 30гр.

МЕТЛА ЧЕРНА СТРЪК, зановец, гроздана 30гр.

Наличност: В наличност
1.50 лв.
Код на продукта: МЕТЛА ЧЕРНА СТРЪК , зановец, гроздана, 30гр.

Бърз преглед

Черна метла /Sarothamnus scoparius, Fabaceae/ сем. Бобови Родината на черната метла е Европа и Северна Африка, но се е аклиматизирала и в Югоизточна Австралия и Нова Зеландия. Растението е издръжлив, висок до 2,5 м. храст, който вирее из шубраци ...
+

Черна метла /Sarothamnus scoparius, Fabaceae/ сем. Бобови

Родината на черната метла е Европа и Северна Африка, но се е аклиматизирала и в Югоизточна Австралия и Нова Зеландия. Растението е издръжлив, висок до 2,5 м. храст, който вирее из шубраци по влажни места. Дългите гъвкави клони израстват на снопове от стъблата. Яркожълтите цветове със сладък аромат разцъфват през ранното лято и след тях се появяват мъхести плодове (бобове).
 
От растението се използват цветовете, които се събират точно когато се отварят напролет, сушат се внимателно, за да не почернеят и да не загубят активните си съставки.
Билката се смята за диуретик. Има доказано влияние върху сърдечния ритъм и е известно, че намалява сърдечната проводимост.
Семената се засяват на добре дренирана почва, на слънчево място. Подрязва се веднага след цъфтежа, за да се предотврати разпиляването на семената. Растението предпочита хладен до умерен климат, може да се превърне обаче и в досаден плевел.
 
ПРИГОТВЯНЕ И ДОЗИРОВКА
 - Трябва да се приема единствено по назначение на квалифициран лекар или фитотерапевт
 
Да се използва само под наблюдение на специалист фитотерапевт. Да не се употребява при бременност или кърмене. Не се препоръчва при високо кръвно налягане. Свръхдоза може да причини световъртеж повръщане диария и сърцебиене.

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.