КЛИНЯВИЧЕ МЪЖКО 40гр.

КЛИНЯВИЧЕ МЪЖКО 40гр.

Наличност: В наличност
1.20 лв.
Код на продукта: КЛИНЯВИЧЕ МЪЖКО 40гр.

Бърз преглед

Може да се използва при: импотентност, стерилитет, умствена и физичческа преумора. Действие и приложение: При хипертония, коронарна болест, сърдечно-съдова недостатъчност. Понижава артериалното налягане, забавя сърдечната дейност, разширява кръвон...
+

Може да се използва при: импотентност, стерилитет, умствена и физичческа преумора.

Действие и приложение: При хипертония, коронарна болест, сърдечно-съдова недостатъчност. Понижава артериалното налягане, забавя сърдечната дейност, разширява кръвоносните съдове на сърцето. Билката намира приложение и като диуретично, запичащо и противовъзпалително средство. Използва се при бяло течение при жените, при възпаление на стомаха и червата.В народната ни медицина основното действие на тази билка е за лечение на безплодието - тя стимулира оплождането. Освен това ускорява родовата дейност. Позната е и като нервоуспокояващо средство. Външно се използва за лапи, разнасящи съсиреци от кръв. За лечебни цели се употребяват стръковете брани през юли-август.

Цъфтящите стръкове на тази билка и плодовете имат различен химичен състав и действие, поради което се използват за лечение на различни заболявания. Билкари например твърдят, че плодовете (те се събират през юли и август) съдържат вещество, подобно по химичния си състав на сперматозоидите. Не случайно народът ни нарича билката женско клинавче - счита се, че тя стимулира оплождането, регулира менструацията, улеснява родовата дейност, увеличава кърмата. Освен това лекува маточни възпаления, миома, бяло течение. Помага и на мъжете - срещу простатит. За по-бърз ефект това може да става в смес с други билки: гръмотрън, ветрогон, цариче, живовлек, маточина.

Начин на употреба: Използва се воден извлек, приготвен от 2 чаени лъжички билка на 250 мл вода, който се изпива за 1 денонощие. 2 чаени лъжички от плодчетата (или сместа) се заливат със 600 г кипяща вода и врат на бавен огън 5 минути. След изстиване течността се прецежда и се пие на гладно по 150 г 3 пъти дневно, половин час преди ядене.

Произход: България

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.