ЗЕЛЕН ЧАЙ  20гр.

ЗЕЛЕН ЧАЙ 20гр.

Наличност: В наличност
2.00 лв.
Код на продукта: ЗЕЛЕН ЧАЙ 20гр.

Бърз преглед

ЗЕЛЕН ЧАЙ СЕНЧА, ОРГАНИК, БИО   Camellia sinensis Зеленият чай е една от най-ценените и широко използвани напитки в света. Освен, че е вкусна напитка, която няма калории, чаят има уникален набор от естествени вещества, които предоставят различн...
+

ЗЕЛЕН ЧАЙ СЕНЧА, ОРГАНИК, БИО  

Camellia sinensis

Зеленият чай е една от най-ценените и широко използвани напитки в света. Освен, че е вкусна напитка, която няма калории, чаят има уникален набор от естествени вещества, които предоставят различни терапевтични ползи. Според повечето изследвания, върху зеления чай, той има антивирусни, антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.

Благоприятен  за здравето на устната кухина

Природният флуорид намерен в чая се свърза с полифенолите и катехините и заедно убиват бактериите, които причиняват кариес, лош дъх и заболяване на венците-причина номер едно за загуба на зъби.

Благоприятен за здравето на костите

Редовната консумация на чай, особено повече от 10 години, се свързва с намаляване на риска от остеопороза и фрактури. Смята се, че чаят помага намалява загубата на костна тъкан, чрез антиоксидантно и противовъзпалително действие.

Помага за загуба на теглото

Катехините открити в зеления чай, специално създават термогенеза-производството на топлинна енергия в тялото, което е свързано с изгаряне на калории. Тези съединения могат да инхибират някои химикали в мозъка за удължаване на термогенезата.

Благоприятен за сърдечното здраве

Консумация на зелен чай също е свързано с по-нисък риск от сърдечни заболявания и инсулт.

Начин на приготвяне: Една чаена лъжичка от стритите и изушени листенца, се залива с 250 мл гореща вода (80-90° С), престоява 3-5 мин, след което се прецежда и е готов за употреба.

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.