БЪЗАК ЛИСТА

БЪЗАК ЛИСТА

Наличност: В наличност
1.90 лв.
Код на продукта: БЪЗАК ЛИСТА 50гр.

Бърз преглед

Основно действие. Основното действие на бъзака е диуретично, антисептично, отхрачващо, улеснява отделянето на храчки при възпаления на дихателните пътища.  В народната медицина са описани и приложения за борба с рака. Експериментални и клинични дан...
+

Основно действие. Основното действие на бъзака е диуретично, антисептично, отхрачващо, улеснява отделянето на храчки при възпаления на дихателните пътища.  В народната медицина са описани и приложения за борба с рака.
Експериментални и клинични данни. Подробни експериментална проучвания на различни галенови препарати, изолирани от различни части в различни фази на развитието на билката, показват, че бъзакът притежава изразена биологична активност, характеризираща се главно с наличието на диуретично и антимикробно действие. При отделни екстракти този диуретичеи ефект е по-силен от ефекта на новфилина. При изследванията се потвърждава наличието на силно потогонно действие на бъзака. Едновременно с това се установява, че някои от изследваните извлеци притежават и централни хипнотично-седативни ефекти, имат свойството да понижават умерено и краткотрайно кръвното налягане, без да потискат сърдечната дейност. Извършените бактериологични изследвания показват, че някои от екстрактите от бъзак се отличават със силно антимикробно действие спрямо голям брой патогенни микроорганизми и по-специално срещу микроорганизми, причинители на трудно поддаващи се на съвременните химиотерапевтични средства уроинфекции (Bseudomonas aeruginosa, В. subtilis, В. mesentericus, Е. coli, Str. fecium и др.).

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.