ЗМИЙСКА ХУРКА ГРУДКИ 40 гр.

ЗМИЙСКА ХУРКА ГРУДКИ 40 гр.

Наличност: В наличност
3.40 лв.
Код на продукта: ЗМИЙСКА ХУРКА ГРУДКИ 50 гр.

Бърз преглед

Змийска хурка, петнист змиярник, змийски лапад Arum macufatuin L., Arum maculatum сушен корен, смлян Действие: Противовъзпалително, откашлично. Приложение: Грудките се използват външно при ревматизъм, подагра и при възпалителни процеси на кож...
+

Змийска хурка, петнист змиярник, змийски лапад
Arum macufatuin L., Arum maculatum

сушен корен, смлян

Действие: Противовъзпалително, откашлично.

Приложение: Грудките се използват външно при ревматизъм, подагра и при възпалителни процеси на кожата, при хемороиди. Прилагат се и при възпаления на лигавиците — бронхит, гастрит и др.

Начин на употреба: От грудките се приготвя извлек, като 1 чаена лъжичка надробена билка се накисва за 8 часа в 200 мл студена вода. Прецежда се и течността се съхранява в хладилник до два дни. След това си приготвяте нов извлек. Приема се по 1 супена лъжица от прецедения извлек 3-5 пъти дневно. За външна употреба се прави спиртен извлек от билката. В нашата народна медицина извлекът се получава от 20 г надробени грудки с 200 г ракия.

!!!Предупреждение: Растението съдържа отровни съставки и трябва да бъде прилагано много
внимателно.
При варене грудките губят отровното си действие.

При приемане на суров корен се приема не повече от 1парче с размер грахово зърно дневно, като се гълта / може стрито тъй като сушения корен е много твърд/! Или ако се приема във вид на извлек по описания по горе начин се приема не повече от 50 мл течност / извлек/ дневно!

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.