МАХОНИЯ КОРЕН 40гр.

МАХОНИЯ КОРЕН 40гр.

Наличност: В наличност
3.30 лв.
Код на продукта: МАХОНИЯ КОРЕН 40гр.

Бърз преглед

Махония корен Има добър ефект върху храносмилателната система Използва се за прочистване на червата За лечение на инфекции Спомага за борбата с гъбичките Какво представлява Махония? Лечебни свойства, които се дължат на съставките, съ...
+

Махония корен

  • Има добър ефект върху храносмилателната система
  • Използва се за прочистване на червата
  • За лечение на инфекции
  • Спомага за борбата с гъбичките

Какво представлява Махония? Лечебни свойства, които се дължат на съставките, съдържащи се в кората на стъблото. Това са алкалоиди, които имат кръвоспиращо и жлъчегонно свойство. Плодовете също съдържат много пектин, витамин С и монозахариди, които благоприятстват за обмяната на веществата. Коренът на махонията съдържа берберин, който е използван по време на зимния сезон, като естествен антибиотик. 

Как действа Махония?

Екстракт от корена на Махония спомага за прочистване на червата и влияе благотворно върху храносмилателния трактСъдържа голямо количество берберин и има благотворен ефект върху храносмилателната система. Стимулира потока на жлъчката, което улеснява изхождането и възпрепятства появата на запек, хемороиди, заболявания на жлъчния мехур, както и дивертикулоза. Може да помогне на хора, които имат синдром на дразнимото черво коренът на Махония има противораково и антибиотично действие. Берберинът пък от своя страна помага като защитава костния мозък и помага за възстановяването след химиотерапия. Използва се за лечение на инфекции, за прочистване на червата, при язви на стомаха и при гастро-езофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ). Може да се използва още като дезинфектант и при нарушения на кожата.
Веществата, които се съдържат в Махонията спомагат за борба с гъбичките и бактериалните инфекции. Забавят производството на кожни клетки при някои заболявания, като например псориазиса.

Какво знаем за Махония?

Oregon Grape капсули предпазва от бактериални и гъбични инфекции

Махонията е вечнозелен храст, който се среща доста често. На някои места може да откриете махониите записани и като бербериси. Използва се най-често за озеленяване, тъй като е изключително красива и устойчива. Махонията предпочита по-сенчести и влажни места. Издръжлива е на студ, но при по-продължително застудяване листата потъмняват, а при под -18 градуса младите клони могат да измръзнат.
Има различни видове махония, но в България са само 2 вида: 

  • Махония аквифолиум - подходяща за климатичните ни условия, има красиви жълти цветове. Плодовете са много сочни, зреят в края на месец юли и началото на месец август. Богати са на витамини и могат да се използват за приготвянето на сокове.
  • Махония японикум - този вид се смята за по-красив, но е много по-капризен. В нашите условия се намира рядко, тъй като тя изисква по-мек климат.

Начин на употреба: Приемайте по 200 милилитра запарка от корен или лист 3 пъти дневно, за предпочитане с храна.
 

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.