ДИВ ЯМС корен 40гр.

ДИВ ЯМС корен 40гр.

Наличност: В наличност
6.00 лв.
Код на продукта: ДИВ ЯМС корен 50гр.

Бърз преглед

ДИВ ЯМС, ДИОСКОРЕА, КОРЕН РЯЗАН КИТАЙ    Dioscorea communis   Различните видове Диоскорея имат различно действие. Китайската Диоскорея, която ви предлагаме не е токсична и може да се ползва вътрешно.   Действие: Благоприятно за ендокр...
+

ДИВ ЯМС, ДИОСКОРЕА, КОРЕН РЯЗАН КИТАЙ 

 
Dioscorea communis
 
Различните видове Диоскорея имат различно действие. Китайската Диоскорея, която ви предлагаме не е токсична и може да се ползва вътрешно.
 
Действие: Благоприятно за ендокринната система. Балансира нивата на хормоните в кръвта както при мъжете, така и при жените и се прилага като естествен и пълноценен хормонален регулатор. Наличието на фитохормона диосдженин, като естествен заместител на естрогена, значително подобрява състоянието на женския организъм по време на менопауза иблагоприятства намаляването на симптомите на пременструалния синдром (ПМС).
 
Приложение. Благоприятно при хормонален дисбаланс по време на ПМС. Също така при заболявания, свързани с нарушен хормонален баланс. Благоприятно при хипертонична болест, стенокардия, главоболие, нарушена обмяна на веществата като: подагра, пародонтоза, деформираща остеоартроза, остеопороза.
 
А също при ревматизъм, ревматоиден артрит. При хронични възпалителни заболявания на пикочнополовите пътища като цистит, уретрит.
 
Начин на употреба: 
Чай - Доза да 1 ден: 1/2 чаена лъжичка ямс се вари със 400 мл вода, докато водата остане наполовина. Похлупва се за 5 -10 минути. След което се прецежда. Получената течност е около 150-200мл. Може да се изпие наведнъж или на две части, преди хранене. 
 
Тинктура - Приготвя се тинктура от 25гр корени накиснати в 200 мл 60% спирт от аптека /или домашна ракия/. Поставя се на тъмно и се разклаща париодично. Извлекът е готов за употреба след като изминат 20 дни.  Приема се по 20 капки сутрин в чаша вода и 20 капки на обяд в чаша вода, преди хранене.

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.